Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Uitwerking van provisieverbod

01-12-2011

Dat was de centrale boodschap van directeur Leo de Boer van het Verbond van Verzekeraars eerder vandaag tijdens de Landelijke bijeenkomst van de Federatie van Assurantieclubs in de Jaarbeurs in Utrecht. Volgens hem zijn er voor verzekeraars, maar ook voor tussenpersonen, voldoende aanknopingspunten om al nagedacht te hebben over keuzes, problemen en consequenties van de rolontvlechting tussen verzekeraars en het intermediair.

Tegelijkertijd realiseert De Boer zich dat een te gedetailleerde uitwerking van wet- en regelgeving van het provisieverbod tot een regelgevingscarroussel kan leiden. Hier is flexibiliteit met de juiste balans van rechtszekerheid en ruimte voor de markt op zijn plaats. Het Verbond heeft goede hoop dat Financiën hierin meegaat. De minister van Financiën heeft eerder in een brief vereenvoudiging van de set regels toegezegd. Behalve flexibiliteit, vindt De Boer ook dat alle stakeholders de effectiviteit van maatregelen in het oog moeten houden. Daar hoort het meten van die effectiviteit bij, om zo te voorkomen dat modellen, met de nodige kosten, op termijn moeten worden aangepast.

Daarnaast benadrukte De Boer in zijn speech opnieuw het belang en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van branche en overheid als het gaat om goede informatievoorziening over het provisieverbod in de richting van de klant. De Boer: “Het Verbond heeft eerder gewezen op dit gat: de klant weet nog van niks, althans weinig. Dat is niet goed. Wij hebben gepleit om dit op te pakken, bijvoorbeeld via een transitieplatform met overheid, markt en AFM. Maar helaas hebben wij nog weinig medestanders.”

bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top