Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Uitspraak Europese Hof over vrije advocaatkeuze

07-11-2013

Het Hof heeft bepaald dat een verzekerde altijd zelf zijn advocaat mag kiezen als er een procedure voor de rechter gevoerd moet worden. De uitspraak kunt u vinden op de site van het Europese Hof. Onder andere DAS Rechstbijstand heeft zijn werkwijze per direct in overeenstemming gebracht met deze uitspraak.

Gevolgen van de uitspraak voor de juridische hulp aan onze klanten

Zodra een verzekerde een zaak meldt en die onder de polisvoorwaarden valt, gaan de juridisch specialisten van de verzekeraar voortvarend aan de slag. De juridische specialisten behandelen als regel alle juridische vragen en geschillen zelf. Dit blijft dus zoals het was.

Maar als de rechtsbijstandverzekeraar van mening is dat er in een lopende zaak een procedure voor de rechter gevoerd moet worden, verandert er wél iets. De juridisch specialist zal de verzekerde dan altijd wijzen op de mogelijkheid om een advocaat te kiezen, die niet bij de verzekeraar in dienst is. Als een verzekerde van die mogelijkheid gebruik maakt, zal de verzekeraar de redelijke en noodzakelijke kosten van die advocaat vergoeden.

De juristen van de verzekeraar kunnen de meeste procedures nog steeds zelf voeren. Ook als een zaak wordt voorgelegd aan de rechter, kunnen de juridisch specialisten van de verzekeraar in veel gevallen de belangen van hun verzekerden blijven behartigen. Dit in alle gevallen waar de wet niet verplicht rechtsbijstand door een advocaat voorschrijft. De uitspraak van het Europese Hof heeft daar niets aan veranderd.

Gelijk een advocaat inschakelen

U mag niet zelf naar een advocaat of andere rechtshulpverlener gaan. Op grond van de polisvoorwaarden mag alleen de verzekeraar een opdracht geven aan een advocaat of andere rechtshulpverlener die niet in dienst van de verzekeraar is. Als een verzekerde dit toch zelf doet, zonder toestemming van de verzekeraar, dan zullen de kosten niet vergoed worden!

Zaak altijd eerst aanmelden

Het is van groot belang om een zaak altijd eerst direct bij uw rechtsbijstandverzekeraar aan te melden. De juridisch specialist kan dan ook nadere informatie verstrekken over de vrije keuze van advocaat.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top