Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Uit de brand

01-06-2015

Met de komst van de inboedel "All Risk" polissen en de aanschaf van dure gevoelige goederen, is zeker ook het claimgedrag van mensen enorm veranderd.  Bij woonhuizen zien we met name dat wateroverlast en verouderde panden zorg dragen voor veel meer schademeldingen. In vergelijking met de omringende landen ligt het premieniveau in Nederland erg laag en is dekking zeer uitgebreid. De verwachting is dat hier de komende jaren verandering in gaat komen. De premies zullen gaan stijgen en de dekking wordt meer versoberd.

Welke maatregelen kunt u zelf nemen om de premie acceptabel te houden en hoe voorkomt u teleurstellingen bij schades?

Waardemeters
U kent ze vast nog wel, de inventarisatielijsten waarmee u de hele inboedel in kaart moest brengen? De inventarisatielijst vormde de basis voor het verzekerde bedrag van uw inboedel en voor het woonhuis waren lastige formules ontwikkeld. Onderverzekering was aan de orde van de dag. De verzekerde bedragen groeiden niet mee met de inflatie met alle nare gevolgen van dien. In veel gevalllen werd maar een deel van de schade betaald omdat het verzekerde bedrag veel te laag was.

Voorbeeld
Stel dat u de inboedel verzekerd heeft voor EUR 45.000,- en bij een schade blijkt dat de werkelijk waarde van uw inboedel EUR 95.000,- is. Bij de verzekeraar meldt u een schade van EUR 12.000,-  De schadebetaling bedraagt dan 45/95 * 12.000= EUR 5.684,-
 

*U dient uw inboedel altijd tegen nieuwwaarde te verzekeren

Gelukkig zijn er tegenwoordig moderne technieken voor handen waarmee u niet te laag maar ook zeker niet te hoog verzekerd bent. Indien u twijfelt over de hoogte van het verzekerde bedrag (te hoog of te laag) laat dan u opnieuw uw verzekerde bedrag (kosteloos)  berekenen. De meeste verzekeraars kunnen dit op basis van uw huisnummer en postcode doen. De premies voor brandverzekering zijn relatief laag terwijl u bij een schade onnodig risico loopt.     

Ook kunt u er voor kiezen om uw inboedel en/of huis te laten taxeren. Bij een schade ontstaat er dan geen discussie over de waarde.

Beperkingen
De meeste verzekeraars hanteren beperkingen voor bijzonder bezittingen. Onder bijzondere bezittingen worden doorgaans kunst, sieraden, instrumenten en elektronische apparatuur gerekend.

Buitenshuisdekking
Een inboedelverzekering dekt schades aan de spullen binnen de woning. Meestal zit er ook een zeer beperkte dekking bij voor spullen buiten de woning. Steeds meer verzekeraars bieden de mogelijkheid om uw spullen ook buiten de deur te verzekeren via een aanvullende dekking. Deze dekking noemen ze een "buitenshuisdekking" en voor een kleine meerpremie kunt u dit toevoegen aan uw bestaande verzekering.

Voorkomen is beter dan verzekeren
In veel gevallen is een inbraak te voorkomen met de juiste maatregelen. Dit noemen we preventie. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) gaat over preventieve maatregelen die u zelf kunt nemen om een woning, maar ook een flatgebouw of wijk veiliger te maken. Hier zijn lang niet altijd kosten aan verbonden. Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen.Bekijk het overzicht met tips waaraan u moet denken als u gaat slapen, even van huis gaat of voor langere tijd weg bent, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.

Advies
Vanzelfsprekend staan wij u graag bij met het maken van de juiste beslissingen. Heeft u advies nodig, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top