Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

UBO verklaring

15-10-2016

Bedrijven krijgen het verzoek van verzekeraarsĀ een UBO verklaring in te vullen. De afkorting UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, ofwel Uiteindelijk Belanghebbende. Een Uiteindelijk Belanghebbende is een natuurlijk persoon die 25% of meer van het vermogen of van de stemrechten bezit van de organisatie die een polis hebben lopen.

Waarom is deze UBO verklaring nodig?
Deze verklaring wordt gevraagd omdat verzekeraars volgens de Sanctiewet 1977 en andere sanctieregelingen moeten voorkomen dat zij geld overmaken naar personen die zich schuldig maken aan witwassen of financiering van terrorisme. Zonder deze verklaring kunnen en mogen zij geen geld meer overmaken.

Volgens de Sanctiewet 1977 is iedereen die financieel betrokken is bij een transactie of een financiƫle dienst van de verzekeraar een relatie of belanghebbende. Vaak wordt een UBO uitgelegd als een eigenaar of bezitter. Deze uitleg is meestal wel juist maar niet volledig. Alleen die personen die 25% of meer van de organisatie bezitten of controleren worden gezien als Uiteindelijk Belanghebbende.

Deze gegevens verzameling valt onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top