Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Tussenpersoon wijst verzekerde zelden op recht eigen expert

01-12-2011

Niet meer dan 5% van de tussenpersonen wijst de verzekerde op de mogelijkheid van een eigen expert. In een open brief aan de branche draagt hij oplossingen aan voor het "schrikbarend toenemende" aantal arbitragezaken en klachten bij het Kifid over schaderegeling.

In zijn brief reageert Zwart op de uitzending van Tros Radar, begin deze maand, over belangenverstrengeling tussen verzekeraars en de door hen ingeschakelde onderzoeks- en expertisebureaus. De oplossing voor de problematiek is simpel volgens De Zwart. Verzekerden moeten er altijd op worden gewezen dat zij het recht hebben van een eigen expert. Die expertisekosten moeten worden vergoed en ook bij toedrachtonderzoek moet de verzekerde het recht krijgen een eigen deskundige in te schakelen voor rekening van de verzekeraar.

Aan argumenten van verzekeraars dat de kosten dan te hoog worden, heeft De Zwart geen boodschap: "Dat is natuurlijk onzin, want de verzekerde betaalt daar momenteel al premie voor."

De Zwart roept de brancheverenigingen van verzekeringsadviseurs op hun leden erop te wijzen verzekerden vaker te adviseren een eigen expert in te schakelen, "omdat dit nu niet, of bijna niet, gebeurt". Naar de redenen daarvoor is het gissen. "Er wordt gefluisterd dat veel assurantiekantoren bang zijn dat hun schadelast te hoog wordt en de assuradeur dan van ze af wil", oppert Zwart. "Ook hebben we wel gehoord dat ze er weinig aan doen omdat er niets mee verdiend kan worden."

bron: Assurantiemagazine

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top