Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Transparantie bij aanbieders

27-01-2011

Voor Adfiz is dat gelijke speelveld met de huidige regelgeving verstoord. "Dit is nadelig voor de concurrentiepositie van het onafhankelijk intermediair, maar nog meer voor de consument, die gebaat is bij optimale vergelijkbaarheid van producten en dienstverlening, concurrentie en transparantie." De vereniging wil daarom een nominaal transparante productmarge. "Wij bepleiten met klem dat de regelgeving wordt aangepast, zodat de eerlijke concurrentie niet langer door regelgeving geweld wordt aangedaan en dat niet meer op onheuse gronden geconcurreerd kan worden vanuit andere kanalen." Daarmee wordt niet allleen op banken en direct writers gedoeld maar ook op accountants.

Adfiz wil dat een onderscheid wordt gemaakt tussen "een verkoperadviseur in het directe kanaal enerzijds en een onafhankelijke adviseur anderzijds". Verder vindt de organisatie dat alle medewerkers met inhoudelijk klantcontact hun deskundigheid kunnen aantonen aan de hand van wettelijk erkende diploma's.

In de 'Visie op een level playing field' stelt Adfiz verder voor dat ook aanbieders in de oriƫntatiefase een dienstverleningsdocument overhandigen en dat 'execution only' bij impactvolle producten wordt verboden. Een eventuele regel over excessieve fees moet worden gekoppeld aan een regel die excessieve marges van aanbieders voorkomt.

bron: Assurantiemagazine

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top