Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Transparanter over afschrijving

20-07-2019

Welk bedrag krijgt u van uw verzekeraar bij schade in huis of schade aan uw bagage op reis? Een belangrijke vraag waar mensen graag snel een antwoord op willen. Het uit te keren bedrag bepaalt de verzekeraar aan de hand van de zogeheten afschrijvingstabel. Deze tabel wordt nu standaard toegevoegd aan de Verzekeringskaart van reis-, inboedel- en recreatiewoningverzekeringen.

Patricia Swienink, beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars, is blij met de uitbreiding. “Met behulp van de afschrijvingstabel kunnen consumenten een goede inschatting maken. Dat draagt bij aan een transparante schadeafhandeling.”Uit eerder onderzoek van Stichting toetsing verzekeraars naar claimafhandeling bleek de tabel soms moeilijk vindbaar. “Wij hebben alle verzekeraars die reis-, inboedel- en recreatiewoningverzekeringen aanbieden, opgeroepen om de Verzekeringskaart aan te passen. In de komende periode gaan wij na of alle kaarten zijn voorzien van de link”, aldus Swienink.

Waar is de afschrijvingstabel te vinden?

De uniforme Verzekeringskaart is op de website van verzekeraars over de betreffende verzekering te vinden. Ook wel productpagina genoemd. De plaats van de link naar de afschrijvingstabel verschilt per verzekering. Bij reisverzekeringen is deze toegevoegd aan ‘bagage’. Bij de inboedelverzekering staat de link bij ‘verzekerd bedrag’. En de afschrijvingstabel voor de recreatiewoningverzekering is toegevoegd aan de kop ‘keuze: inboedel'.

Toegevoegde waarde

Met de Verzekeringskaart zien consumenten in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie van een specifiek verzekeringsproduct. Het gaat daarbij niet alleen om wat er wél vergoed wordt, maar ook om de belangrijkste uitsluitingen en eventueel andere relevante informatie. De Verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top