Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

Verstand van grote en kleine risico's.

Toename woningtransacties

10-01-2022

Voorlopig blijft de lage hypotheekrente de woningprijs opjagen, denkt ABN Amro. “Onze prijsraming voor is dit jaar is plus 12,5 procent en voor volgend jaar plus vijf procent.” Het aantal transacties kan na een daling van tien procent dit jaar volgend jaar weer stijgen met vijf procent, denkt de bank.

De Woningmarktmonitor van ABN AMRO: “Hoewel aan de hypotheekrentedaling een eind is gekomen door de gestegen inflatie, verwachten wij dat deze per saldo laag blijft. Dit is voor ons reden om onze woningmarktramingen bij te stellen. Wij verwachten dit jaar –na een toename van 15 procent in 2021 - een prijsstijging van 12,5 procent, terwijl wij eerst uitgingen van tien procent. Volgend jaar nemen de huizenprijzen naar verwachting vijf procent toe. De prijsstijging zwakt af, omdat het opdrijvende effect van de lage rente meer en meer in de huizenprijzen verwerkt wordt. Het aantal transacties zal daarentegen –door het beperkte woningaanbod - het komende jaar verder afnemen. Na een daling van vijf procent in 2021 volgt een daling van tien procent in 2022. Huizenbezitters stellen het moment van verkoop steeds vaker uit, omdat zij eerst een geschikte woning voor zichzelf willen vinden. Zodra de prijsstijging voldoende afzwakt, verwachten wij dat er geleidelijk meer woningen in aanbod komen en het aantal transacties vanaf 2023 weer toeneemt.”

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top