Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

Verstand van grote en kleine risico's.

Tien aanbevelingen voor Brandveiligheid

31-01-2012

Zo’n honderd (brand) verzekeraars en externe partijen verzamelden zich bij het Verbond van Verzekeraars en bogen zich over taken en verantwoordelijkheden in het brandveiligheidsbeleid. Handig hulpmiddel hierbij was een actueel overzicht dat het Verbond van Verzekeraars verstrekte met daarop de top 10 van aanbevelingen bij de aanpak van branden, de status en welke partijen concreet invulling geven aan iedere aanbeveling

Brandstichting brandoorzaak nummer één
Het rapport Grote branden, dat in 2002 verscheen, bevatte destijds belangrijke aanbevelingen om brandpreventie en -bestrijding steviger op de kaart te zetten. Het Verbond van Verzekeraars heeft die aanbevelingen onlangs tegen het licht gehouden en opnieuw op een rij gezet. De oorzaken van brand vormen een rode draad door deze aanbevelingen. Zo is brandstichting brandoorzaak nummer één en het Verbond van Verzekeraars komt in 2012 dan ook met een plan van aanpak voor de bestrijding van brandstichting. Hierbij zet het Verbond van Verzekeraars ook in op de module Brand van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Ook wordt onderzocht wat slim omgaan met camera’s en andere moderne technieken op bedrijventerreinen en in winkelcentra kan opleveren.

Elektrische apparaten en sprinklers
Een andere belangrijke oorzaak van brand, zowel bij particulieren als bedrijven, is een ondeugdelijke elektrische installatie of verkeerd en onveilig gebruik van elektrische apparaten. In de aanbevelingen worden installatie- en inspectiebureaus dan ook opgeroepen de controles te verbeteren en hun klanten voor te lichten over veilig gebruik. Het Verbond van Verzekeraars en UNETO-VNI ontwikkelen een gezamenlijke visie, voorlichtingsmateriaal en controle-instrumenten. De inzet en voortgang zullen worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Andere betrokken partijen, zoals de brandweer, kennisinstituten en inspectiebureaus, zijn uitgenodigd hierover mee te denken en de resultaten via hun eigen achterbannen uit te dragen.

Een andere aanbeveling is om automatische sprinklerinstallaties in een bedrijfsverzamelgebouw of een winkelcentrum toe te passen. De genodigden van de brandbijeenkomst hadden de mogelijkheid een presentatie van een sprinklerinstallatie te bezichtigen. Het Verbond van Verzekeraars ondersteunt de verdere ontwikkeling en de toepassing van (woning)sprinklers, zoals recent bepleit door de brandweer en het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV).


Lees hier de Top 10 Aanbevelingen aanpak grote branden 2012

Bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top