Doorlopend verzekerd

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Tevreden over financieel gedrag kinderen

01-12-2012

Als een kind bijsturing nodig heeft, heeft dat vaak te maken met de drang om te snel en te veel geld te willen uitgeven – aan onzinnige dingen …

Dat alles blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder ruim 500 ouders. Het onderzoek werd uitgevoerd ter gelegenheid van de Week van het geld 2012, die dit jaar als thema ‘Als ik later groot ben’ had meegekregen. Ruim tachtig organisaties organiseerden gedurende de hele week activiteiten voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Wijzer in geldzaken lanceerde zelf onder meer een speciale ouderkrant, boordevol met (financiële opvoedings)tips, checklists en een ‘zakgeldcontract’.

Loslaten is lastig
Dat ouders het niet makkelijk vinden om kinderen te leren omgaan met geld, is misschien wel de belangrijkste conclusie uit het onderzoek. Hoe leer je een kind de waarde van geld? En wanneer moet je hem een stukje eigen verantwoordelijkheid geven? Ouders begrijpen dat zakgeld bedoeld is om van te leren, maar vinden het tegelijkertijd moeilijk toe te kijken als een kind verkeerde beslissingen neemt. Toch heeft bijna tachtig procent van de ouders zijn kind wel eens iets laten kopen waar ze zelf niet achter stonden. Het advies om kinderen vanaf een bepaalde leeftijd zakgeld te geven zodat ze leren omgaan met eigen geld, wordt door negen op de tien ouders opgevolgd. Wel krijgt een op de tien kinderen dit zakgeld onregelmatig. Een kwart krijgt het maandelijks, de helft krijgt het wekelijks.

'Kinderen echte spaarders'
Zestig procent van de ouders vindt het belangrijk om hun kind(eren) mee te geven dat je pas iets kan kopen als je genoeg hebt gespaard. Dat de meeste kinderen een enorme spaarzin hebben, is in die zin misschien niet gek: bijna de helft van de ouders typeert zijn kind als ‘zuinig, een echte spaarder’. Bij twee op de tien kinderen past de typering 'geeft gemakkelijk geld uit, het is vaak op'.


Bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top