Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Te weinig pensioen

01-11-2021

Van de mensen in loondienst bouwt een op de tien geen aanvullend pensioen op en heeft een op de tien na zijn pensionering dus alleen AOW om op terug te vallen, meldt de Sociaal-Economische Raad (SER). Volgens het adviesorgaan van de overheid is een aanvullend pensioen juist iets dat een werkgever extra aantrekkelijk kan maken voor nieuwe werknemers. "En het kan de binding met mensen die al in dienst zijn versterken."

Bovendien krijgen werknemers te maken met een behoorlijke achteruitgang in inkomen, als ze na het werkzame leven alleen AOW ontvangen. "Een pensioenregeling levert ook belastingvoordeel op voor de werknemer", vult de SER aan. Om meer werknemers aan een pensioen te helpen, is nu de site geenpensioen.nl in het leven geroepen. "Dit meld- en informatiepunt wil het voor werkgevers eenvoudiger maken om tot een pensioenregeling te komen en bevorderen dat zoveel mogelijk werknemers pensioen opbouwen."

Via de site moet ook inzichtelijk worden welke bedrijven en sectoren geen pensioenregelingen hebben voor hun werknemers en waarom dat zo is.

Meer duidelijkheid over uw pensioenErik Willems, helder over pensioenen

Pensioen is een vak apart en ieder vraagstuk is anders. APS Pensioen en Inkomensteam maakt onderdeel uit van onze groep. Zij kunnen u helder en deskundig informeren over alle vragen die u heeft over uw pensioen door middel van een Persoonlijk Financeel Overzicht:

  • uw inkomen nu
  • uw inkomen bij de volgende gebeurtenissen

- bij pensioenering van u of uw partner

- bij overlijden van u of uw partner

- bij arbeidsongeschiktheid van u of uw partner

- bij ouderdom van u of uw partner

  • in een gezonder financiële toekomst voor u en uw gezin!

Meer weten? Neem dan een kiijkje op de website: www.helderoverpensioen.nl of bel met één van de specialisten van APS: 088-2770000.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top