Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Succesvolle start voor mobielschademelden

31-10-2011

Zij  kunnen een aanrijding met alleen blikschade snel en gemakkelijk via hun smartphone melden.

Twee jaar intensieve voorbereiding ging eraan vooraf, maar 19 oktober was het dan zover: De Boer gaf de officiële aftrap voor de publiekscampagne Mobielschademelden.nl. Een paar dagen daarvoor was de app al beschikbaar in de Apple App Store en Android Market. En niet zonder succes. Binnen een week na de lancering stond de app al op nummer één in de categorie ‘Financiën’ in de App Store.

Mobielschademelden.nl werkt simpel: voorwaarde is dat een van de verzekerden een smartphone bij zich heeft: hij of zij kan het schadeformulier digitaal invullen. Is er een andere partij bij de aanrijding betrokken, dan kan die met een mobiele telefoon via een sms akkoord geven op de melding. Vervolgens wordt de melding afgemaakt op de smartphone en naar de verzekeraar of leasemaatschappij gestuurd.

Uniek in de wereld
De applicatie geldt dus niet alleen voor eenzijdige, maar ook voor tweezijdige aanrijdingen. “Dat laatste is uniek in de wereld”, gaf De Boer tijdens de aftrap aan. Michiel Bosman, voorzitter van de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars, die Mobielschademelden.nl samen met verzekeraars heeft ontwikkeld, liet weten daar best trots op te zijn. “Dit initiatief komt niet uit de lucht vallen; we hebben het niet zomaar op aan namiddag bedacht, maar er twee jaar keihard aan gewerkt – met behulp van veel deskundigen. Het is goed te zien dat het initiatief in een behoefte voorziet.” Op termijn moet Mobielschademelden.nl ervoor zorgen dat de schadeafhandeling drie keer zo snel gaat. “Maar het grootste voordeel voor de automobilist is natuurlijk dat je niet meer in de regen met een formulier gebogen over de motorkap hoeft te staan om een situatieschets te maken, maar snel de gegevens kunt invoeren en binnen tien minuten klaar bent”, aldus De Boer.

bron: Verbond van Verzekerraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top