Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Subsidie ladingdiefstal

01-05-2019

Nederland krijgt uit een Europese pot voor infrastructuur 4 miljoen euro subsidie voor beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het geld moet helpen om het aantal ladingdiefstallen terug te dringen. Dat is al jaren een kostenpost voor transportverzekeraars.

Miljoenen subsidie om ladingdiefstal te voorkomen

De 4 miljoen euro subsidie wordt gebruikt voor beveiligde private truckparkeerplaatsen in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Er komen nieuwe parkings en ook 800 extra parkeerplaatsen op al bestaande truckstops. De parkeerplaatsen komen langs de belangrijke snelwegen voor transport van en naar de Rotterdamse haven. Bovendien komt er een systeem dat digitaal real-time laat zien hoeveel beschikbare plekken er op de truckparkeerplaatsen zijn.

Zware wissel op schadecijfers

De provincies waar het geld wordt geïnvesteerd zijn ook de plaatsen waar de meeste ladingdiefstallen plaatsvinden. De snelwegen A2, A67 en A73 zijn volgens de politie hotspots voor ladingdieven. In 2017 roofden criminelen 237 keer een verwachtwagen leeg.70% tot 80% van de ladingdiefstallen vindt plaats op onbewaakte parkeerplaatsen. .

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top