Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Ster-in-ruitreparaties aan banden

31-03-2010

Dit omdat de afgelopen jaren op grote schaal misbruik is gemaakt van de bestaande regeling. De glasherstellers draaien momenteel overuren omdat opspattend grind van het kapotgevroren wegdek veel autoruiten doet sneuvelen. ster in ruit

Verzekeraar Univé heeft nu, als een van de grotere verzekeraars, alle polishouders een brief gestuurd dat vanaf 1 mei de reparaties nog slechts bij een viertal bedrijven mogen worden uitgevoerd. Wie toch met een ander bedrijf in zee gaat, draait zelf op voor de kosten. Andere verzekeraars, waaronder FBTO, trapten al eerder op de rem voor het onbeperkt repareren van glasschade.

Om te voorkomen dat sterretjes uitgroeien tot barsten, vergoeden verzekeraars sinds jaar en dag deze reparaties. Oppervlakkige beschadigingen hoeven lang niet altijd te worden hersteld. Louche bedrijfjes doen dit echter toch en dienen de declaratie in bij de verzekeraar. Controle heeft vaak weinig zin. Een reparatie kost 50 tot 100 euro, terwijl alleen al het uursalaris van de inspecteur dit bedrag overstijgt. Om deze vorm van verzekeringsfraude te voorkomen werken verzekeraars voortaan alleen nog maar samen met glasschadebedrijven waarmee ze goede ervaringen hebben. Volgens woordvoerder Mark van der Wolf van Univé is het aantal reparaties de laatste jaren totaal uit de hand gelopen. Polishouders van Univé mogen daarom voortaan alleen nog aankloppen bij Carglass, Autotaalglas, Quickfit en Glasgarage. "Zij beoordelen of reparatie nodig is", aldus zegsman De Wolf.

Volgens Leo Smid, secretaris van brancheorganisatie voor schadeherstellers Focwa, komen er veel klachten binnen over louche glasherstellers. Smid benadrukt dat glasherstellers die opereren vanuit partytenten, niet bij de Focwa zijn aangesloten: "Een van de eisen die we stellen is dat onze leden een bedrijfspand hebben." De Focwa controleert de 275 aangesloten autoruitherstelbedrijven veelvuldig met onder meer nepklanten, de zogenoemde mystery customers.

De verzekeraars waarmee wij samenwerken hebben in de meeste gevallen een voorkeur voor de erkende herstellers zoals Carglass en Autototaalglas. Het niet laten repareren bij deze herstellers heeft meestal gevolgen voor uw eigen risico. Het is bij ons niet zo dat u zelf opdraait voor de herstelkosten.

In geval van twijfel is het verstandig eerst contact met ons op te nemen. Dat voorkomt lastige discussies bij de uitbetaling van de schade. U kunt ook uw ruitschade volledig digitaal via onze site regelen: meld hier uw ruitschade.

(bron: De Telegraaf 31-03-2010)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top