Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Status Assurantiebelasting

17-10-2012

Afgelopen week heeft o.a. een brainstorm plaatsgevonden op het ministerie van Financiën met de Belastingdienst, Adfiz/NVGA, de VNAB en het Verbond van Verzekeraars. Hierbij is gesproken over het voorkomen van anticipeer- en belastingontwijkinggedrag door oversluiten en premiebetaling vooraf in 2012.

Uit berichtgeving blijkt dat de assurantiebelasting zeer waarschijnlijk niet per 1 januari 2013 zal worden verhoogd. De verwachting is dat de verhoging van de assurantiebelasting in zal gaan per 1 april 2013 (of mogelijk zelfs later).
Uit de berichtgeving blijkt verder dat de wetgeving zal worden aangepast. Hierdoor zal de hogere assurantiebelasting gelden voor alle op die datum lopende polissen waarvoor dekking is afgegeven, ongeacht looptijd, betalingstermijn, prolongatie- of premievervaldatum.

Oversluiten en premiebetaling vooraf in 2012 (of begin 2013) heeft dan ook geen enkele zin. Het betekent wel dat bijvoorbeeld maatregelen moeten worden genomen om naheffing van de assurantiebelasting mogelijk te maken.

Een dezer dagen spreekt het Verbond verder met staatssecretaris Weekers over de verhoging van de assurantiebelasting om een en ander definitief vorm te geven.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top