Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Sparen en dan beleggen

01-09-2021

Opvallend en zorgelijk is volgens SNS dat van de jongeren die aangeven helemaal geen spaarbuffer te hebben twaalf procent wel belegt en van de jongeren die één maand spaarbuffer hebben, belegt maar liefst een kwart. De interesse in beleggen onder jongeren is hoog, aldus SNS-onderzoek. Eén op de vijf jongeren belegt en nog eens 23 procent van de jongeren zou dit graag willen doen. De groei van beleggen is eenvoudig te verklaren”, meent SNS. “Geld betekent voor veel jongeren vrijheid en voor maar liefst 82 procent van de jongeren is het meer kunnen verdienen met beleggen dé reden om hiermee te starten. Ons advies is echter: bouw eerst die spaarbuffer en ga dan beleggen. Hierdoor ben je minder kwetsbaar voor eventuele financiële tegenslagen en heb je echt de kans om geld op te bouwen voor later.”

Onlangs waarschuwde ook het Nibud voor beleggen zonder vangnet. Het instituut: “Een kwart van de Nederlanders belegt momenteel. Zo’n tien procent van hen is daar recent mee begonnen. Van de respondenten met minder dan 2.000 euro spaargeld, belegt een kwart en dat vinden wij zorgwekkend.”

Een derde van de werkende Nederlandse jongeren geeft in het SNS-onderzoek aan regelmatig niet rond te kunnen komen of echt op te moeten letten. Jongeren willen wel maar toch vraagt meer dan de helft niet om hulp bij geldproblemen. Marieke Tiesinga, Strategisch Adviseur Maatschappelijke Impact van SNS: “Door een professionele helpende hand te bieden kun je niet alleen voorkomen dat jongeren in een neerwaartse spiraal terechtkomen, maar juist de interesse die er is omzetten in mogelijke groei.”

(bron VVP)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top