Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Sparen levert niets op

10-02-2017

Spaarders hebben in januari 2017 fors aan rendement ingeleverd op hun spaargeld. Dit concludeert vergelijkingssite Sparen.nl op basis van de inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS maakte vanmorgen bekend dat de inflatie vorige maand 1,7% bedroeg. Voor een vrij opneembare spaarrekening bedroeg de hoogste rente op de Nederlandse spaarmarkt in januari 0,7%.

“Zelfs al heb je de spaarrekening met de hoogste spaarrente, dan heeft de inflatie fors aan je rendement gesnoept en kom je uit op een negatief rendement van 1,0 procent voor januari”, stelt Amanda Bulthuis van Sparen.nl. De meeste spaarders hebben nog meer ingeleverd. Bij de grootbanken, waar veruit het grootste deel van de Nederlanders een spaarrekening heeft, was de gemiddelde rente zelfs maar 0,3%. Sparen levert in dat geval een negatief rendement van 1,4% op. “Niet zo’n fijn begin van het jaar natuurlijk. En dan hebben we nog geen rekening gehouden met de belasting die je betaalt over je spaargeld”, aldus Bulthuis.

Ook rente op spaardeposito niet hoger dan inflatie

Ook spaardeposito’s kunnen volgens Sparen.nl niet meer opboksen tegen de hoge inflatie. Nagenoeg alle depositorekeningen bieden geen rentes die de inflatie overstijgen. Uitzondering hierop is een bank uit Estland bij welke je op een depositorekening met een looptijd van 10 jaar een rente ontvangt van 2%.

(bron AM Web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top