Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Sneeuwval leidt tot 2 miljoen extra verkeersschade

16-01-2013

Bij het weerbeeld van vandaag kiezen aanzienlijk minder mensen ervoor om de weg op te gaan. Zij die dat wel doen, rijden voorzichtiger en vaak minder hard. Schade die vooral ontstaat is blikschade, als mensen wegrijden of inparkeren en bijvoorbeeld tegen een paaltje aan glijden, en in mindere mate letselschaden. Algemeen directeur Richard Weurding: “Vooral het verkeer ondervindt hinder van de sneeuw. De combinatie van geglibber op de weg en files zorgt vooral voor extra blikschaden. Gelukkig hebben verzekeraars ruime ervaring met het snel en effectief afhandelen van autoschaden. Dat lukt doorgaans binnen 14 dagen.” Wie slipt of wegglijdt met zijn auto en daardoor schade veroorzaakt, kan een beroep doen op zijn autoverzekering. Voor schade die aan anderen wordt toegebracht, geldt de WA-verzekering; voor schade aan de eigen auto de cascoverzekering.

Vooral meer blikschaden
Sneeuw is vaak een grote boosdoener als het gaat om autoschaden. In welke mate hangt volgens berekeningen van het Centrum van Verzekeringsstatistiek (CVS) af van het aantal centimeters sneeuw en of er verse sneeuw bijkomt. Als er aan het eind van een sneeuwdag tussen de één en vijf cm sneeuw ligt, is het aantal schadegevallen tien tot twintig procent hoger. Bij hevige sneeuwval (meer dan vijf cm), zoals vandaag, kan die stijging zelfs oplopen tot wel vijftig procent. Ligt er echter een klein laagje (één tot drie cm) en er komt geen verse sneeuw bij, dan leidt dat nauwelijks tot extra schade. Op ‘normale’ doordeweekse dagen bedraagt de (verzekerde) verkeersschade zo’n negen miljoen euro. Gezien de sneeuwval die gisteravond en vanochtend vooral over het westen van het land trok, verwacht het CVS dat daar vandaag nog eens twee miljoen euro bijkomt.

bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top