Sterk in oplossingen

Sterk in advies!

Slechte resultaten

10-05-2016

De Nederlandse autoverzekeraars hebben erg veel moeite om zwarte cijfers te schrijven. De Nederlandse Bank (toezichthouder) waarschuwt dat het niet houdbaar is om zoveel verliezen te blijven maken.  De cijfers over 2015 zijn nog niet bekend maar de eerste voortekenen zijn niet goed.  In 2014 had de sector een verlies van bijna een half miljard.  

De belangrijkste indicator voor deze sector is de zogenaamde combined ratio.  Deze  geeft aan wat de schadelast plus kosten zijn als percentage van de premie. Voor 2014 kwam die ratio uit op 109%. De verzekeraar legt dus op iedere euro negen cent toe.  Er zijn veel externe oorzaken  waardoor de schadelast blijvend hoger is dan vroeger.

De moderne auto’s zitten vol met dure elektronica.  Het grootste probleem zit in de letselschades. Een aantal verzekeraars moest voorzieningen opnemen in de jaarrekening van 2014 omdat kosten in de toekomst hoger zullen uitpakken dan gedacht. Ook door wetswijzigingen neemt de schadelast toe. Zorgverzekeraars en uitkeringsinstanties kunnen bijvoorbeeld de schade verhalen op de verzekeraar.

Door het verhogen van de premie en het drukken van de kosten kan wat meer resultaat behaald worden. Van de beleggingsopbrengsten hoeven verzekeraars het in deze tijd niet te hebben.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top