Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Site voor slapende tegoeden

01-09-2014

Sommige mensen hebben een groot aantal rekeningen (gehad). Bij het overlijden kan voor de nabestaanden of de executeur wel eens onduidelijkheid bestaan over alle rekeningen van de overledene. Wanneer dit het geval is, kan nu via een speciale site van de NVB (zie link), navraag worden gedaan over deze zogeheten ‘slapende tegoeden’.

Alleen nabestaanden of executeurs kunnen digitaal navraag doen. Bovendien moet de aanvrager in het bezit zijn van een (gescand) identiteitsbewijs (van de aanvrager zelf) en een akte van overlijden. Deze moeten digitaal met de aanvraag worden meegestuurd. Voor partners geldt daarnaast dat ze een Uittreksel Centraal Testamentenregister (CTR) moeten aanleveren. Is de nabestaande geen partner dan moet een Verklaring van erfrecht of van executele worden meegestuurd.

Alle 26 banken die rekeningen aanbieden aan consumenten in Nederland zijn aangesloten bij het Slapende Tegoeden Loket. Elk van de deelnemende banken wordt door NVB aangeschreven om uit te zoeken of de overledene een slapend tegoed heeft. Het streven is om de aanvrager uiterlijk binnen 3 maanden antwoord te geven.

Verjaring

Volgens de wet vervalt het saldo van een slapende rekening - waarvan de rekeninghouder onvindbaar is - na 20 jaar aan de bank. Banken doen echter géén beroep op deze verjaringstermijn. Als de claim kan worden aangetoond, keren ze tegoeden ook ná 20 jaar uit aan de rechthebbende(n).

Raadpleeg hier de internetsite Slapende Tegoeden

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top