Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Schorsen van uw auto

01-10-2017

Mocht u van plan zijn om uw auto of motorfiets voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en de verplichte APK tijdelijk stopzetten. Het schorsen van uw auto is eenvoudig te doen maar er gelden wel regels. Want wanneer het kenteken van de auto niet is geschorst krijgt u gewoon een boete voor het niet naleven van de verplichtingen. Een schorsing mag maximaal 1 jaar duren en gaat in op de dag dat u de schorsing aanmeldt. Na 1 jaar loopt de schorsing automatisch en kosteloos af, maar kunt u  bij de RDW een eenmalige verlenging van een jaar aanvragen.

Wat zijn de kosten

Voor personenauto’s tot 15 jaar oud geldt het normale tarief en dat is 73 Euro. Dit geldt ook voor bedrijfsauto’s die niet ouder zijn dan 15 jaar en niet meer wegen dan 3.500 kilo. Voor alle overige auto’s betaalt u het lage tarief en dat is 24 euro. Heeft u de auto al eerder geschorst en gaat de nieuwe schorsing in binnen een jaar na de ingangsdatum van de vorige schorsing? Dan geldt voor de schorsing het hoge tarief en dat is dan opeens 120 Euro. Bij meer dan 5 oldtimers van 15 jaar of ouder op uw naam is schorsen vanaf het zesde voertuig gratis.

Niet meer op de weg

Wanneer u besluit om de auto te schorsen, dan betekent dit dat deze zich vanaf het moment van schorsing niet meer op de openbare weg mag bevinden. Dus ook niet op straat voor het eigen huis! (tenzij het eigen grond is).

Casco verzekeren

Het is mogelijk om de geschorste auto casco te verzekeren. Ook als deze auto in aanbouw is. Informeer naar de moogelijkheden.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top