Omdat u niet altijd alleen bent

wij schatten uw risico's goed in

Schade door regen en storm

30-08-2010

Dit cijfer is gebaseerd op een statistische inschatting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) op basis van de schadelast bij soortgelijke calamiteiten in de afgelopen jaren in de particuliere sector. Daar komt de schade in de zakelijke en agrarische sector nog eens bij. Hierover bestaan geen statistische gegevens.

Volgens algemeen directeur van het Verbond, Richard Weurding, is de particuliere schade in de meeste gevallen gedekt in de gebruikelijke verzekeringen. Het is echter altijd raadzaam de voorwaarden er nog eens op na te slaan.

De komende jaren voorziet het Verbond een toename van dit soort hevige regenval vanwege klimaatveranderingen. Een rapport hierover wordt in september gepresenteerd. De belangrijkste gegevens uit dit klimaatrapport  zijn eerder op onze website gepubliceerd.

De stormschade van zondagnacht bedraagt naar schatting drie tot vier miljoen euro.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top