In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Samenwerking met KNMI

16-03-2021

Storm, hagel en sneeuw zorgden de laatste jaren voor honderden miljoenen aan schade in Nederland. Door klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden alleen maar vaker voorkomen. Om ondernemers en particulieren effectiever te kunnen waarschuwen, slaat het Verbond van Verzekeraars de handen ineen met het KNMI. “Door de data van het KNMI te combineren met de landelijke risico- en schadecijfers van het Verbond, kunnen we ons niet alleen beter voorbereiden op veranderende weersextremen, maar ook inzicht krijgen in en werken aan oplossingen om schade door extreem weer zoveel mogelijk te voorkomen”, zegt directeur van het Verbond Richard Weurding. Verzekeraars en financieel adviseurs kunnen deze kennis vervolgens delen met hun klanten.

Impact waarschuwingen vergroten

Het KNMI werkt al met weerwaarschuwingen en kan met deze samenwerking de impact daarvan vergroten. “Tegelijkertijd ontvangen we feedback over de effectiviteit van onze waarnemingen en waarschuwingen waardoor we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren om de maatschappij zoveel mogelijk schade te besparen”, zegt KNMI-directeur Gerard van der Steenhoven.

‘Schade Ciara bleef beperkt door waarschuwing’

Het Early Warning Center van het KNMI stuurde vorig jaar januari bijvoorbeeld een uitgebreide waarschuwing voor storm Ciara. De schade bedroeg toen 150 miljoen euro. Slechts een derde van de schade die de janauristorm van 2018 veroorzaakte. De relatief beperkte schadelast was volgens Weurding voor een belangrijk deel te danken aan de uitgebreide weerswaarschuwing.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top