Doorlopend verzekerd

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Samenlevende ouderen

01-04-2014

De wijziging zorgt ervoor dat de richtlijnen voor AOW-ers die intensief met elkaar optrekken duidelijker worden. Met deze wetswijziging die vanaf mei 2014 (met terugwerkende kracht tot 1 februari 2014) in werking treedt, komen er duidelijke regels.

Zo houden alleenstaande ouderen die vaak elkaars gezelschap opzoeken, bijvoorbeeld als mantelzorger of om de eenzaamheid te doorbreken, de hogere individuele AOW-uitkering als ze gewoon een eigen woning behouden.

Ongehuwde AOW-ers die ieder een eigen (huur)woning hebben en daarvoor kosten maken, houden voortaan een AOW uitkering van 70% van het minimumloon. Ze vallen dus niet terug naar 50%. Dat kan per maand enkele honderden euro’s schelen. De verwachting is dat uiteindelijk 6.000 mensen hiervoor in aanmerking komen.

Vooruitlopend op de nieuwe wet heeft staatssecretaris Klijnsma de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verzocht om al vanaf 1 februari 2014 te anticiperen op deze maatregel. Dit houdt in dat de SVB deze maatregel in de volle breedte en voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt toepast, voorafgaand aan de periode waarop de wet formeel in werking is getreden.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top