Sterk in oplossingen

Sterk in advies!

Risk Appetite

01-12-2019

Heeft u alleen particuliere verzekeringen dan heeft u naast een premieverhoging weinig gemerkt van de verharding in de markt. Vervelend maar meestal leverde dit geen grote problemen op. Voor veel bedrijven is de eerder ingezette koers in 2019 doorgezet en dat leverde wel problemen op. De premies zijn fors verhoogd en in een behoorlijk aantal gevallen zijn de verzekeringen zelfs opgezegd. Het niet (makkelijk) meer kunnen verzekeren is een beangstigende gedachte. Het is een bedreiging voor de economie omdat na een schade bedrijven failliet kunnen gaan. Ook is er geen aandacht meer voor preventie en keuringen.

Voorbeelden van onverzekerbare risico's

Onverzekerbare risico’s worden sinds vorig jaar geïnventariseerd via een door de branchevereniging van adviseurs (Adfiz) ingesteld meldpunt. Voorbeelden van gemelde onverzekerbare risico’s zijn: recyclingbedrijven (afvalverwerking), taxibedrijven, trouw/rouwvervoer, groepsverhuur van mountainbikes/tuktuks/solexen, varkenshouders, veetransport, brandgevaarlijke beroepen, bedrijfsverzamelgebouwen, schoolgebouwen, discotheken, autodemontagebedrijven (autoslopers), bandenopslag, caravanstalling en verkoopwagens.

Duurzame samenleving op de schop

Sommige van deze risico’s zijn letterlijk onverzekerbaar. Verzekeraars accepteren deze risico’s gewoonweg niet meer. Andere risico’s zijn praktisch onverzekerbaar geworden. De door verzekeraars voorgestelde eisen en premies zijn voor deze bedrijven niet uitvoerbaar of economisch haalbaar. Neem bijvoorbeeld de afvalverwerkers. We willen als samenleving duurzaam zijn, maar de bedrijven die we daarvoor het hardst nodig hebben, dreigen onverzekerbaar te worden. Ook het Verbond van Verzekeraars bevestigt deze ambitie en doet een beroep op verzekeraars om met oplossingen te komen. Daarnaast is het de vraag hoe lang het nog duurt voordat de overheid de onverzekerbaarheid van deze bedrijven op de agenda gaat zetten.

Ondanks de steun en het overleg van diverse verzekeringsorganisaties zijn er nog geen marktbrede oplossingen voor al deze risico’s in de Nederlandse verzekeringsmarkt.

Alles is toch verzekerbaar?

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nog niet zo heel erg lang geleden zeiden wij dat binnen ons bedrijf ook. Voor alles gelden premies en voorwaarden. Maar inmmiddels zijn we in een situatie beland dat deze premies niet meer betaald kunnen worden of zijn de voorwaarden te streng zijn. We zullen ons echter blijven inzetten om voor u het beste uit de markt te halen!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top