Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Reisverzekering via reisbureau

09-12-2013

Dat bleek vaak niet het geval. Reisbureaus verkopen regelmatig te dure reis- en annuleringsverzekeringen bij een vakantie en reisbureaumedewerkers bieden vaak de uitgebreidste dekking aan, terwijl een beperktere dekking ook een prima keus zou zijn geweest.

In het kader van dit onderzoek liet de Consumentenbond ‘mysteryshoppers' langs honderd reisbureaus gaan om een zevendaagse reis naar Tunesië of een tiendaagse wintersportreis naar Oostenrijk te boeken. Bij ongeveer driekwart van de bezoeken werd een reis- en annuleringsverzekering aangeraden die behoorlijk prijzig was.

Duikplannen

Zo wordt voor de wintersportreis bij Globe in Maastricht een verzekering van € 165 geadviseerd, terwijl een kortlopende reisverzekering met voldoende dekking bij Ohra te krijgen is voor € 81.Ook oververzekeren komt voor: bij de Tunesië-reis werd in de helft van de gevallen een  extra module 'gevaarlijke sporten' toegevoegd wegens duikplannen, terwijl duiken al in de standaarddekking van de verzekeringen zat.

Vergelijken

De Consumentenbond adviseert consumenten daarom de tijd te nemen om verzekeraars met elkaar te vergelijken: "Een annuleringsverzekering moet binnen zeven tot veertien dagen na het boeken zijn gesloten, maar een reisverzekering kan tot een dag voor vertrek worden gesloten. Dat hoeft niet via het reisbureau", aldus de Consumentenbond.

(bron: Assurantie Magazine)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top