Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Reisverzekering en geneeskundige kosten in het buitenland

27-06-2013

Om achteraf niet voor vervelende situaties te staan, is het daarom verstandig om de reisverzekering met Geneeskundige kosten uit te breiden. Let wel: het gaat hier om een aanvullende dekking op de Nederlandse Basis zorgverzekering.

Wat als u geen Nederlandse zorgverzekering heeft?
In principe moet iedereen die in Nederland woont een zorgverzekering hebben. Pas wanneer iemand voor 1 jaar of langer naar het buitenland vertrekt, of in het buitenland gaat werken, vervalt deze plicht. U kan er dan voor kiezen om vrijwillig een zorgverzekering af te sluiten. Wie geen geldige Nederlandse zorgverzekering heeft, kan geen aanspraak maken op de dekking Geneeskundige kosten van zijn reisverzekering.

Wat als u net over de grens woont?
Personen die net over de grens wonen (tot ca. 50 km) hebben vaak geen Nederlandse zorgverzekering. Als zij hun reisverzekering toch willen uitbreiden met Geneeskundige kosten, dan stelt de verzekeraar als eis dat hun ziektekostenverzekering in België of Duitsland een buitenlanddekking heeft die vergelijkbaar is met de Nederlandse Basis zorgverzekering. Er moet dus een primaire ziektekostenvoorziening zijn voor het land en de plaats waar de medische kosten worden gemaakt. Voldoet u aan deze voorwaarde, dan is het mogelijk om de dekking Geneeskundige kosten af te sluiten.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top