Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Regelingen bij arbeidsongeschikt

01-03-2014

Arbeidsongeschikt in loondienst

Als u ziek wordt, dan betaalt uw werkgever uw loon door. Dat doet hij maximaal twee jaar. Officieel zijn dit 104 weken. Volgens de wet heeft u recht op 70% van uw laatstverdiende loon. In aanvulling daarop hebben werkgevers en werknemers vaak met elkaar afgesproken om meer loon te betalen. Meestal krijgt u niet meer doorbetaald dan in totaal 170% verdeeld over twee jaar.Op welke bedragen u recht heeft, leest u in de cao of arbeidsovereenkomst die u met uwj werkgever hebt gesloten.

U bent al ongeveer anderhalf jaar ziek. En het ziet er niet naar uit dat u binnen een half jaar weer helemaal beter bent. Dan vraagt u een WIA-uitkering aan. De WIA is de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Die aanvraag hiervoor doet u bij het UWV.

De WIA maakt een duidelijk onderscheid tussen twee groepen mensen:

  • U kunt echt niet meer werken: u bent volledig en duurzaam arbeidsongeschikt. Dan valt u onder de regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA).
  • U kunt gedeeltelijk of op termijn wel weer werken: u bent gedeeltelijk of volledig arbeidsgeschikt, maar niet voor altijd. Dan valt u onder de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA).

In beide gevallen gaat uw inkomen flink achteruit. We kunnen niet zo zeggen hoe groot uw inkomensgat is. Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Verzekeraars bieden verschillende mogelijkheden om dit gat helemaal of deels te dichten. Dat zijn de WIA-aanvullingsverzekeringen.

Arbeidsongeschikt als zelfstandige

Als zelfstandig ondernemer kunt u zelf kiezen of u iets regelt voor als u arbeidsongeschikt wordt. De overheid heeft voor zelfstandigen geen arbeidsongeschiktheidsuitkeringen meer. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kunnen zelfstandigen zichzelf verzekeren tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Op deze manier voorkomt u inkomstenverlies en zorgt u ervoor dat uw onderneming kan blijven voortbestaan. Maar hoe werkt de AOV? Welke vorm is handig voor mij? Is het wel of niet noodzakelijk om een dergelijke verzekering af te sluiten? En hoe zit het als mijn situatie verandert? Wij adviseren u graag zodat u de juiste keuze kunt maken.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top