Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

01-02-2015

Een Rechtsbijstandverzekering kan worden gesloten als extra dekking bij uw autoverzekering. In de meeste gevallen is er sprake van een "kale" verhaalsdekking. Deze verzekering probeert de door u geleden schade te verhalen bij een ongeval. Daarnaast kun u kiezen voor een uitgebreidere rechtsbijstandverzekering die dekking biedt voor alles rond uw motorrijtuig. Deze laatste verzekering kan onderdeel uitmaken van uw gezinsrechtsbijstanddekking.

Verhaalsrechsbijstand
Hierbij heeft u recht op bijstand bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Deze dekking wordt vooral gesloten bij WA of Beperkt casco

Verkeersrechtsbijstand
In aanvulloing op uw verhaalsbijstand krijgt u ook juridische hulp bij geschillen over het bezit van uw auto. Bijvoorbeeld bij de aankoop van uw auto.

Rechtsbijstand voor u en uw gezin
Deze verzekering bestaat uit verschillende losse modules. Een totaal pakket bestaat veelal uit de volgende modules: consument, werk & inkomen, wonen, verkeer en fiscaal recht & vermogen. De modules kunnen vaak ook los worden afgesloten. De meeste rechtsbijstandverzekeringen dekken alle leden van het gezin. Behalve de verzekeringnemer zijn dus ook de partner en ongehuwde thuiswonende of studerende kinderen meeverzekerd.

Prepaid Rechtsbijstand
Zowel DAS Rechtsbijstand als ARAG kennen tegenwoordig prepaid oplossingen. U betaalt dan per oplossing en hoeft daarvoor geen verzekering te hebben.

Het dekkingsgebied
Het dekkingsgebied is veelal beperkt tot Nederland. Voor het verhalen van schade, verkeers- en strafzaken bieden de meeste rechtsbijstandverzekeringen ook dekking in Europa en een aantal landen rondom de Middellandse Zee. Geschillen uit arbeidsovereenkomsten en sociaal verzekeringsrecht zijn meestal gedekt in de Benelux en Duitsland. Er zijn verzekeraars die  voor verschillende onderdelen veel ruimere dekkingsgebieden hanteren.

Zoals u ziet zijn er tal van oplossingen die de markt op het gebied van rechtshulp biedt. U kunt uw keuzes combineren naar gelang u behoefte heeft aan rechtshulp. In alle gevallen kunnen wij u hierin bijstaan.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top