Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Rabobank hervormt verzekeringsdistributie

01-06-2012

Voor schadeverzekeringen zal provisie als beloningsvorm volledig worden losgelaten.Interpolis zal bij particuliere verzekeringen enig risicodrager worden.

"We kiezen als eerste grote intermediair voor een nieuw beloningsmodel en laten het traditionele provisiemodel los voor schadeverzekeringen", schrijft hoofd Verzekeringen Bert Tijsterman aan het bestuur van het concern. De inkomsten zullen daardoor aanvankelijk met 15% dalen, verwacht de bank. "Deze terugval wordt door een betere concurrentiepositie in komende jaren weer ingelopen." Vooral door het snijden in personeelskosten moet de winstgevendheid van het assurantiebedrijf met ruim € 150 mln worden opgeschroefd. "Het aantal medewerkers dat actief is met verzekeren binnen de Rabobank zal in 2015 op een veel lager niveau liggen dan nu." Op de 138 lokale Rabobanken zijn enkele duizenden mensen werkzaam.

Waar nu naast Interpolis nog producten van andere verzekeraars worden aangeboden, zal de maatschappij uit Tilburg de standaard-aanbieder worden. Voor de grootzakelijke markt wordt een nieuwe propositie ontwikkeld, waar op verzekeringsgebied alleen nog Interpolis-product Zeker van je Zaak zal worden aangeboden. Voor particuliere klanten moet uit oogpunt van efficiency in 2015 driekwart van alle verzekeringshandelingen via internet verlopen. De schade- en levenportefeuille die niet bij Interpolis is ondergebracht, wordt volledig afgebouwd. "Dit zorgt voor een veel efficiëntere procesgang in de klantbediening op de lokale bank."

bron: Assurantiemagazine

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top