Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Quorim relatie Grandmono

01-06-2013

Caro Emerald

Caroline Van der Leeuw verwierf onder haar artiestennaam Caro Emerald bekendheid door de single Back It Up. Het nummer was oorspronkelijk door David Schreurs, Jan van Wieringen en songwriter Vince Degiorgio geschreven voor een Japanse popact. Van der Leeuw werd benaderd voor het inzingen van de demo. Toen het niet lukte het nummer te verkopen, voegde Van der Leeuw het nummer toe aan het eigen repertoire. Het liedje bleef onbekend tot Van der Leeuw in 2008 het nummer live zong op de lokale Amsterdamse tv-zender AT5 onder de artiestennaam Caro. Hierna pakte Arrow Jazz FM het nummer op, zodat ze ook buiten Amsterdam bekend werd.

Back It Up werd op 6 juli 2009 uitgebracht door Grandmono Records, het label dat producers David Schreurs en Jan van Wieringen met Caro speciaal oprichtten om hun muziek uit te brengen. Haar artiestennaam Caro werd tegelijkertijd veranderd in Caro Emerald.  In april 2010 werd bekend dat Back It Up in 2009 de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM was, ze kreeg hiervoor de Schaal van Rigter uitgereikt.

In november 2008 schreven Degiorgio en Schreurs in Toronto zeven nieuwe liedjes voor het album. Tijdens deze schrijfsessie lieten zij zich sterk inspireren door films uit de jaren '50, waardoor een duidelijk concept voor het album ontstond. Eind januari 2009 reisde Degiorgio af naar Amsterdam om de rest van de liedjes te schrijven met Schreurs en Van der Leeuw.

Op 29 januari 2010 kwam haar album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit. Deze kwam binnen op de eerste plaats in de Nederlandse Album Top 100. Toen het album in de lijst van 22 mei 2010 voor de 15e week op nummer 1 stond, werd het record voor een internationaal debuutalbum verbroken. Dit record was 14 weken en stond op naam van Tracy Chapman uit 1988. Op 20 augustus 2010 stond het album 27 weken op nummer 1.

The Shocking Miss Emerald is de opvolger van het succesvolle debuut. Het album kwam uit op 3 mei 2013 op het label van Grandmono Records. Voor de komst van het album waren de singles Tangled Up en Liquid Lunch uitgebracht. Het belangrijkste thema van 'The Shocking Miss Emerald' is stijl. Ze wilden een rafelige sound, levendig, donker, romantisch en intens, maar altijd glamorous. Stel je voor hoe Man Ray en zijn Bohémien vrienden door de kleine straatjes van het levendige Parijs zwierven, waar de beroemde hotels staan, de kleine theaters, en barretjes waar stijlvolle dames, artiesten en buitenlandse toeristen elkaar ontmoeten. Het album staat al in veel landen op nummer 1.

www.caroemerald.com


Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top