Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

Verstand van grote en kleine risico's.

Provisieverbod

08-03-2012

De brancheorganisatie heeft daar sinds februari 2010 voor geijverd, in de overtuiging dat dit leidt tot zuiverder verhoudingen in de verzekeringssector, waarbij het klantbelang voorop komt te staan en de rollen van verzekeraar en tussenpersoon worden ontvlochten.

Onafhankelijke adviseurs worden vanaf 1 januari 2013 uitsluitend nog betaald door de klant. Dat is volgens het Verbond een fundamentele stelselwijziging. Met het provisieverbod komt voor complexe en impactvolle producten een eind aan een distributiesysteem dat tientallen jaren de verhoudingen in de financiƫle sector bepaalde. Verkeerde verkoopprikkels bij beleggingsverzekeringen in de jaren negentig waren voor het Verbond aanleiding om dit distributiesysteem op de schop te willen nemen. Die wens is door minister De Jager van Financiƫn en de Tweede Kamer gehonoreerd.

De verzekeringssector is tevreden dat verzekeraars die rechtstreeks zaken doen met de klant (zogeheten direct writers) geen aparte adviesfactuur hoeven te sturen, maar kunnen volstaan met het vermelden van advieskosten op de bestaande nota. Voorop staat dat het voor de klant straks glashelder is met welk type adviseur hij te maken heeft: een onafhankelijk adviseur of een adviseur in dienst van een verzekeraar. Minister en Tweede Kamer hebben dat principe onderschreven.

Volgens het Verbond staat voorop dat de sector nu duidelijkheid heeft over het vervolg. Er is veel werk te doen, verzekeraars en tussenpersonen moeten nu de mouwen opstropen om klaar te zijn voor het nieuwe stelsel in 2013.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top