Doorlopend verzekerd

De adviseurs van Quorim staan voor u klaar!

Preventie en re-integratie

01-11-2014

De totalen kosten van loondoorbetalen en een WGA- uitkering bedragen al snel een paar honderdduizend euro. Het is in deze gevallen te hopen dat de werkgever een goede verzekering heeft.

Preventie 
Door een goed preventiebeleid kunnen de kosten van de werkgever en de verzekering aardig worden gedrukt. Preventie heeft niet alleen vanuit financieel oogpunt aadacht nodig, het kent ook een wettelijke basis. Een werkgever is verplicht om ervoor te zorgen dat werknemers in een veilige omgeving kunnen werken. In de Arbowet en vooral het Arbobesluit zijn daarover regels vastgelegd.  Denk daarbij bijvoorbeeld aan de RI&E (risico-inventarisatie en evaluatie). Een werkgever moet zich bij de invulling van een aantal verplichtingen deskundig laten bijstaan. Het waarborgen van de kwaliteit van de arbeid helpt ziekte en verzuim van werknemers te voorkomen.

De inhoud van het werk, de arbeidsomstandigheden, de arbeidsverhoudingen en de arbeidsvoorwaarden bepalen samen deze kwaliteit. U kunt denken aan gevarieerde functies, een veilige werkplek, prettige omgangsvormen en een passende beloning. Verder kan een bedrijf als goed werkgever investeren in een goed arbobeleid, gezondheidsmanagement en vitaliteitbeleid. Het zal het bedrijf op termijn belonen met gemotiveerde werknemers, een betere kwaliteit en minder verzuim. Ook draagt dit  bij aan een goed bedrijfsimago.

Re-integratie
Als een werknemer ondanks alle preventie-inspanningen toch uitvalt en zich ziek meldt, dan wordt preventie ingeruild voor re-integratie. Re-integratie is een vorm van preventie. Hiermee wordt langdurige arbeidsongeschiktheid voorkomen. Ook de re-integratie kent wettelijke kaders en deze zijn te vinden in de Wet Verbetering Poortwachter en de Regeling Procesgang eerste en tweede ziektejaar. De kern van re-integratie is dat een bedrijfsarts aangeeft wat de belastbaarheid van een arbeidsongeschikte werknemer is.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top