Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Wij schatten uw risico's goed in.

Premieverhoging kan niet uitblijven

01-12-2012

Uw pakketpolis is een polis waar meerdere verzekeraars hun producten hebben ingebracht. Hierdoor heeft u een zeer unieke verzekeringsoplossing met pakketkorting die u bij een willekeurige verzekeraar niet af kunt nemen. Vanuit ons bedrijf zijn wij continu op zoek naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo heeft u bijvoorbeeld op de onderdelen woonhuis en inboedel een all risk dekking met onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Wellicht heeft u in de afgelopen periode dat kunnen ervaren. Het aantal schademeldingen en de omvang van deze schades heeft er toe geleid dat de premie op de onderdelen aansprakelijk, inboedel en woonhuis verhoogd wordt. Voor de aansprakelijkheidsverzekering bedraagt de verhoging 5% en voor de onderdelen woonhuis en inboedel 9%. Nominaal is dit, bij een volledig pakket, gemiddeld EUR 3,25 per maand.

Een aantal andere verzekeraars hebben de afgelopen weken ook een premieverhoging aangekondigd en zoals het er nu naar uitziet zullen de meeste andere verzekeraars gaan volgen. Medio 2013 zullen wij vanuit ons bedrijf een concurrentievergelijking maken tussen de verschillende aanbieders en u daarvan op de hoogte brengen. Op dit moment achten wij het niet zinvol om van verzekeraar te veranderen omdat de kans zeer aannemelijk is dat u dan vervolgens weer met een verhoging of een versobering van de voorwaarden geconfronteerd wordt.

Onderstaand treft u de meest gestelde vragen aan.

Premieaanpassing Woonhuisverzekering.

De kosten om schade aan woningen te herstellen, blijven stijgen. Bovendien ontstaan de laatste tijd meer grote waterschades door hevige regenbuien. Omdat wij u een goede dekking willen blijven bieden, is een premieverhoging noodzakelijk.

Premieaanpassing Inboedelverzekering.

Er worden steeds vaker inboedelschades geclaimd. Laptops, smartphones, camera’s… We hebben tegenwoordig meer en waardevollere spullen. Omdat wij u een goede dekking willen blijven bieden, is een premieverhoging noodzakelijk.

Premieaanpassing aansprakelijkheidsverzekering.

Tegenwoordig claimen we vaker en voor veel hogere bedragen dan vroeger. Ook rechters wijzen steeds hogere claims toe. Door de verhoging blijft u goed verzekerd, maar stijgt wel uw premie.

Graag wil ik weten wat ik ga betalen voor het totale pakket.

Wij sturen u graag een actuele polis toe met daarin de exacte premies. U kunt dit per mail opvragen: info@quorim.nl

Is het zinvol om over te stappen naar een andere verzekeraar?

Op dit moment is dat moeilijk te beoordelen. De meeste verzekeraars hebben aangekondigd hun premie te verhogen en/of hun voorwaarden te versoberen. Naar verwachting wordt daarvoor in het komende jaar een gunstig moment gekozen. Wij houden deze ontwikkelingen bij en zullen u daarvan middels onze nieuwsbrieven op de hoogte houden.

Kan ik mijn polis zo maar opzeggen?

Enkele jaren geleden is uw totale polis omgezet naar een polis met dagelijkse opzegbaarheid. U heeft daarbij een opzegtermijn van een maand.

Hoe zit het met de assurantiebelasting?

Met ingang van 1 januari 2013 wordt de assurantiebelasting verhoogd van 9,7% naar 21%. Dit is één van de maatregelen van het nieuwe kabinet. Helaas wordt iedereen daarmee geconfronteerd...

Heeft u meer vragen? Schroom dan niet contact met ons hierover op te nemen. Wij helpen u graag!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top