Advies op maat gemaakt

altijd een passende oplossing

Premie zorgverzekering

01-11-2009

Vorig jaar wisselden nog 585.000 mensen van ziektekostenverzekeraar. Ruim de helft van de overstappers wisselt van een individuele naar een collectieve zorgverzekering, zo denken de ondervraagde maatschappijen (Menzis, IZZ, Univé, Ohra, Zorg en Zekerheid, VGZ, Achmea, CZ, Agis en De Friesland), samen goed voor 85% van de markt. Daarnaast verwachten zij dat veel mensen binnen de collectieve zullen switchen. Verzekerden gaan in 2010 volgens de verzekeraars voor de individuele basisverzekering gemiddeld € 1.157 betalen (exclusief kortingen). Dit is een toename van bijna € 50 (+4%) ten opzichte van vorig jaar en € 34 boven de raming van het ministerie. De gemiddelde premie voor aanvullende verzekeringen zal met 4,5% naar verwachting minder hard stijgen dan voorgaande jaren. 

Groei
De portefeuille van CZ zal volgens de marktpartijen in absolute getallen het meest in omvang toenemen. Menzis wordt gezien als de partij die de meeste verzekerden zal verliezen. In een reactie stelt Menzis dat de verkenning gebaseerd is op een gesprek met acht commercieel directeuren van zorgverzekeraars "die wat hebben zitten bomen".

Binnen Quorim kunnen wij u diverse collectieve polissen aanbieden. Zo hebben wij onder andere afspraken met CZ, ONVZ, Delta Lloyd en Avero Achmea. In veel gevallen is het mogelijk om u en uw personeel naast een goede dekking een interessante premie aan te bieden.

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top