Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Polis opzeggen bij Interpolis

08-02-2011

Het doel van de fusies is om de juridische structuur van de Achmea-groep eenvoudiger en transparanter te maken, het heeft geen impact op de merknaam Interpolis, de producten en voorwaarden. Maar voor klanten met een Schadeverzekering is de juridische fusie wel een geldige reden om de verzekering op te zeggen.
 
Opzegmogelijkheden
De fusies zijn gepland op 11 februari 2011. Er volgen dan advertenties in de Staatscourant en drie landelijke dagbladen. Verzekeringnemers hebben daarna drie maanden de gelegenheid hun schadeverzekering op te zeggen met ingang van de dag na afloop van de drie maanden termijn. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Uitgaande van de fusiedatum van 11 februari kunnen schadeklanten in de periode van 12 februari t/m 12 mei hun verzekering opzeggen (met als reden de juridische fusie). De verzekering eindigt dan per 13 mei.
 
Voor Levensverzekeringen geldt dit niet. Zij kunnen het alleen voor kennisgeving aannemen, omdat zij in een eerder stadium al de kans hebben gehad bezwaar te maken tegen de overgang van de portefeuilles door fusie. Dit was een termijn na de eerste aankondiging van de fusies (die rond 15 november jl. was afgelopen). 
 
Wat is naar klanten gecommuniceerd?
De klanten van Interpolis ontvangen sinds het vierde kwartaal van 2010 bij iedere prolongatie en nieuwe polis een extra tekstpassage waarin melding wordt gemaakt van de fusies. Daarin meldt men vooral dat er voor de klant niets verandert behalve andere vennootschapsnamen in verzekeringspapieren. Er is niet expliciet aangegeven dat klanten hun verzekering kunnen opzeggen (glashelder?)
Daarnaast is er een artikel geplaatst op www.Interpolis.nl.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top