Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Pizzeria Il Ponte

01-06-2020

Op een zonnige woensdagmiddag komen we aan op het Raadhuisplein in Son. De schuifpui staat open, het terras staat al buiten maar de stoelen staan nog opgestapeld. De voorbereidingen voor de aanstaande versoepelingen van de Corona maatregelen in de horeca zijn in volle gang. Bij binnenkomst komt de geur van de verse Italiaanse koffie ons al tegemoet. De mannen kunnen niet wachten om hun gasten weer te ontvangen, zowel binnen in het restaurant als buiten op het terras.

In deze bijzondere tijd willen wij de heren van Il Ponte verdiend in het zonnetje zetten. Wij spreken met Sander en Davey over hun passie, de pizzeria.

Met hun jaren aan ervaring, zijn de jonge ondernemers geen vreemden in de horeca. Hun vriendschap is ontstaan op Stratumseind, waar zij elkaar leerden kennen tijdens één van hun baantjes achter de bar en in de bediening. Een prachtige tijd, zo omschrijven zij het zelf. Na jaren in loondienst gewerkt te hebben besluiten zij de grote stap te maken naar het ondernemerschap. Een uitstekende keuze, zo blijkt!

Eddie en Carmen, de voormalige eigenaren van het restaurant, zijn bevriend met de ouders van Sander. Ruim 35 jaar hebben zij het restaurant met alle liefde gerund en opgebouwd tot het begrip dat Il Ponte nu in Son is. De heren hoorden dat het restaurant ter overname werd aangeboden, een uitgelezen kans!

Na een "stageperiode" van 3 maanden (om zo de fijne kneepjes te leren van het bereiden van het meest bekende Italiaanse gerecht, de pizza) wilden zij het levenswerk van Eddie en Carmen graag voortzetten. Maar wel met een eigen sausje. "Ik ben naar Sicilië geweest om daar met een kok de bereiding te perfectioneren" vertelt Davey. Dat werd in positieve zin opgemerkt door de vaste gasten van het restaurant.

Op 1 april 2019 opende Il Ponte haar deuren met de twee kersverse ondernemers aan het roer. Gedurende 5 dagen in de week staan zij, samen met hun personeel, klaar voor hun gasten. Het restaurant kent een ongedwongen familiaire sfeer, wat maakt dat de gasten de weg terug blijven vinden. Toch komen zij, na een goede start, binnen één jaar voor een grote uitdaging te staan: de Corona crisis.

"Toen de premier bekend maakte dat horecazaken direct moesten sluiten, hebben wij geen seconde getwijfeld" vertelt Sander. Met man en macht, met behulp van familie en vrienden, riepen zij naast de afhaalservice een bezorgdienst in het leven. Die overheerlijke pizza's konden de inwoners van Son en omstreken niet ontzegd worden. "Het was snel schakelen" aldus Sander, maar de oven kon blijven branden.  Dat Il Ponte diep geworteld zit in het Sonse is dan ook gebleken, zij hebben op veel steun uit het dorp kunnen rekenen. Van gasten die 3 keer per week een bestelling plaatsten tot kaartjes en bossen bloemen. Dat deed de heren goed.

Het vooruitzicht is goed, vanaf 1 juni mag het restaurant weer open. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Het ruime terras gaat weer open en ook binnen worden voorzorgsmaatregelen getroffen. Waar nodig zullen (doorzichtige) schotten worden geplaatst en er wordt een routing aangebracht om de veiligheid van zowel de gasten als het personeel te garanderen. Sander en Davey  hebben er ook voor gekozen de deuren te openen gedurende 7 dagen per week. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk een plaatsje te bemachtigen.

Vanaf maandag zullen zij beginnen met het werken in shifts. Nieuw is dat zij open gaan vanaf 12.00 in de middag voor een kop koffie of een borrel. Gedurende de zomer zullen zij ook een lunchkaart introduceren. In de avond zijn er twee diner shifts, van 17.00 tot 19.15 uur en van 19.30 uur tot sluit. Met het goede weer in het  vooruitzicht,  zou dat volle bak moeten worden.

Als we de heren vragen naar hun ambities verschijnt er een lach op beide gezichten: "Het blijven bereiden van de allerlekkerste pizza's en andere Italiaanse gerechten, niet te vergeten!". In de toekomst voorzien zij wellicht een tweede zaak, of misschien grootser: een zaak met landelijke bekendheid. Dromen genoeg, maar voor nu richten zij zich op de ontvangst van hun Sonse gasten de komende zomer. Wees welkom!

Voor de ontvangers van deze nieuwsbrief hebben de heren een presentje, namelijk een gratis eerste drankje bij een diner. Een voucher hiervoor tref je aan door op onderstaande link te klikken.

Voucher welkomstdrankje IL PONTE

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top