Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

Personeel in beweging krijgen

01-09-2018

Mag u zich als werkgever bemoeien met de gezondheid van uw medewerkers? En zo ja: hoe zorgt u er dan voor dat u niet gezien wordt als die irritante baas die weer om de hoek komt met nóg een gezondheidsprogramma, of alle taart vervangt door appels?! Laatst waren wij over de vloer bij Bart, met een eigen bedrijf in de ICT. Lees hier wat hij eraan heeft gedaan om zijn medewerkers in beweging te krijgen.

Gezonde medewerkers zorgen voor minder uitval

Bart heeft 5 medewerkers in dienst en zij bouwen webwinkels voor startende ondernemers. U raadt het al, iedereen zit de hele dag geconcentreerd achter zijn laptop en komt vrijwel niet in beweging. Nouja, wel om de koffie bij te vullen maar dat is natuurlijk niet genoeg. Zijn medewerkers bewegen dus veel te weinig, terwijl voldoende beweging belangrijk is voor zowel je fysieke gesteldheid als je mentale gesteldheid. En als de gezondheid van uw medewerkers beter is, presteren zij ook beter op het werk en is de kans op uitval ook kleiner. Dus, het was tijd voor verandering.

6 tips om in beweging te komen

Omdat Bart niet die irritante baas wilde zijn die in één keer alles omgooit en op de “100%-gezondheids-tour”gaat, heeft hij kleine veranderingen doorgevoerd in zijn bedrijf. Lees hieronder zijn tips:

Tip 1: Neem een hond voor op kantoor

Super simpel en effectief: neem een hond op kantoor. Naast dat het natuurlijk heel leuk en gezellig is, zorgt u ook voor beweging onder uw medewerkers omdat de hond naar buiten moet. Zo maakt u de korte wandelingen een stuk leuker.

Tip 2: Neem een tafeltennistafel

Competitief ingesteld? Dan werkt tafeltennissen sowieso. Daag uw collega’s uit zodra u een after-lunch-dip voelt aankomen, of organiseer een toernooi. Leuk weetje, tafeltennissen is natuurlijk goed omdat u in beweging bent, maar omdat u ook moet nadenken zorgt dit er ook voor dat u mentaal aan het trainen bent. 2 in 1!

Tip 3: Zet fietsbureau’s neer

Wie had vroeger ooit gedacht dat we fietsend in kantoor werken? Nu is het de normaalste zaak van de wereld. Handig, want uw medewerkers kunnen gewoon doorwerken en zijn tegelijkertijd in beweging.

Tip 4: Start een challenge

De challenges vliegen je om de oren. Waar we een paar jaar geleden emmers met ijs over ons heen gooiden voor het goede doel, zijn we nu meer bezig met ‘gezonde’challenges. Start bijvoorbeeld een wall-sit challenge op werk. Eenvoudig om uit te voeren en je bouwt met zijn allen op naar de hoeveelheid minuten die u wilt (naast spieren natuurlijk!)

Tip 5: Regel korting op een sportabonnement voor je personeel

Maak afspraken met een sportschool of sportclub bij u in de buurt. Vaak kunt u eenvoudig een leuke korting regelen voor uw medewerkers. En spreek dan af om 1 x per week samen te sporten.  Ook goed voor de onderlinge sfeer.

Tip 6: Vraag je medewerkers om zelf met ideeën te komen om in beweging te komen

Want ideeën die uw medewerkers zelf bedenken werken natuurlijk het beste!

Moet u nu net als Bart al deze tips uitvoeren? Nee, dat hoeft natuurlijk niet. Maar het laat wel zien dat u op een hele makkelijke, én leuke manier uw medewerkers kan stimuleren om tijdens werk met beweging bezig te zijn. En dat zorgt op de lange termijn voor een lager ziekteverzuim want: gezonde medewerkers kunnen langer doorgaan. En dat wil u toch ook?!

(bron: De Amersfoortse)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top