Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Pensioenvergunning tussenpersoon

01-03-2012

Dit maakte de Autoriteit Financiële Markten onlangs bekend. Tussenpersonen hadden tot 1 februari de tijd om een aanvraag voor de nieuwe vergunning in te dienen.
 
MKB
De vergunning pensioenverzekeringen is op 1 januari geïntroduceerd nadat in 2010 uit een AFM-rapport bleek dat drie kwart van de pensioenadviezen aan het midden- en kleinbedrijf onvoldoende waren. Dit zou moeten verbeteren met de nieuwe vergunning. De tussenpersonen die nu een aanvraag hebben ingediend vallen onder een overgangsregime. Ze kijgen tot 2014 de tijd om te laten zien dat ze aan de nieuwe eisen voldoen. Voor 1 juli moeten ze aantonen dat ze een opleiding zijn gaan volgen, een examen hebben behaald of al aan de eisen voldoen.
 
Controle
Pensioenbemiddelaars die niet aan de nieuwe eisen voldoen moeten hun pensioenportefeuille binnen drie maanden afwikkelen. De AFM zegt te verwachten dat pensioenverzekeraars in februari en juli van dit jaar extra zullen controleren of de tussenpersonen over de nieuwe vergunning beschikken.

Behalve de 2706 bemiddelaars zijn er ook 500 banken en verzekeraars die pensioenadvies mogen geven.

Het is van belang dat u navraag doet bij uw adviseur of hij in het bezit is van de vereiste vergunning. Quorim voldoet aan de gestelde eisen van de AFM. De heren Kemperman (links) en Crince Le Roy (rechts) verzorgen pensioenadvies binnen ons bedrijf.

(bron: pensioenplaza)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top