Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Komen we te kort?

25-02-2019

Nederlanders denken dat ze gedurende hun pensioen 84% van hun inkomen uit hun werkzame leven nodig hebben. Bijna driekwart van de mensen die nog niet met pensioen zijn, denkt bovendien niet de huidige levensstandaard te kunnen vasthouden tijdens het pensioen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek naar spaargedrag door ING.

In het International Survey Savings onderzocht ING hoe mensen in vijftien landen waaronder Nederland aankijken tegen sparen en pensioen. In Europa zegt 50% van de gepensioneerden dat hij dezelfde levensstandaard heeft als tijdens zijn werkzame leven. Van de mensen die nog werken verwacht 38% er niet op achteruit te gaan tijdens hun pensioen. Nederlanders zijn somberder. Van de gepensioneerden zegt 64% een lagere levensstandaard te hebben. Bijna driekwart van de werkenden verwacht zuiniger te moeten leven als ze met pensioen gaan.

Overschatting

ING-econoom Marten van Garderen constateert in de Volkskrant dat er een groot verschil zit tussen wat mensen voelen en de economische feiten. We sparen eigenlijk te veel, zegt hij. “Nederlanders overschatten wat ze op oudere leeftijd nodig hebben. Gemiddeld bedragen de uitgaven van gepensioneerden 75% van mensen die nog werken. Met hun spaarzin gaan Nederlanders er echter van uit dat ze 84% nodig hebben van het inkomen in het werkzame leven”, licht hij het ING-onderzoek toe.

Potje met geld

Van de werkende Europeanen maakt 61% zich volgens het onderzoek zorgen over de vraag of ze wel genoeg geld hebben tijdens hun pensioen. In Nederland is 40% van de werkenden daar bezorgd over. Meer dan de helft van de Europeanen verwacht bij te moeten verdienen tijdens het pensioen. In Nederland is dat een derde. Nederland behoort tot de landen waar het meest zelf wordt gespaard voor het pensioen. Vier op de vijf mensen zegt ergens nog een potje met geld te hebben. Alleen in Turkije (83%) en Luxemburg (87%) is dat percentage hoger. Gemiddeld heeft 73% van de Europeanen wat eigen geld achter de hand.

Pensioenleeftijd

Het onderzoek vroeg ook naar de verwachte pensioenleeftijd. Nederlanders denken dat ze het langst door moeten werken, tot bijna 67 jaar. Het Europees gemiddelde is 63,4 jaar.

APS pensioenteam

Quorim ondersteunt u op het gebied van risicomanagement, schade- en inkomensverzekeringen. Op het gebied van pensioenadvisering werken wij al geruime tijd samen met APS pensioenteam. Het team van APS bestaat uit gepassioneerde vakidioten met jarenlang ervaring in de wereld van pensioenen en inkomen. Samen zetten zij zich in om voor hun klanten de belofte helder+ voor nu en later waar te maken.

Meer over de dienstverlening van APS vindt u terug op hun website: helderoverpensioen

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top