In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Pensioenmanagement

01-06-2009

Waar bijna niet over wordt gesproken is het verschil tussen pensioenfondsen (zoals bijvoorbeeld ABP) en verzekeraars (zoals bijvoorbeeld Zwitserleven of Delta Lloyd). Want verschil is er zeker. Met name waar het gaat om garanties en kosten.

Pensioenfondsen beleggen de premies van grote groepen werknemers. Van oudsher worden deze premies voor een belangrijk deel belegd in aandelen. Want het rendement op aandelen is op de lange termijn beter dan het rendement op staatsleningen of deposito’s. Zouden de pensioenfondsen het geld niet in aandelen beleggen, dan zou de premie stevig omhoog gaan. De laatste tijd horen we veel over de dekkingsgraad: door de daling van de koersen is het kapitaal van de pensioenfondsen gedaald onder de minimaal vereiste percentages die nodig zijn om de verplichtingen te kunnen nakomen. Dat is een van de belangrijkste oorzaken van de discussies die wij op het verjaardagsfeestje met elkaar voeren.

We mogen van de verzekeringsbranche niet te veel aandacht schenken aan de verschillen tussen pensioenfondsen en verzekeraars, omdat dat in niemands belang is, maar wij werken met verzekeraars samen en dienen het belang van onze klanten. Verzekeraars gaan anders met pensioenen om. Zij hebben de beste papieren waar het gaat om het geven van garanties en de in rekening gebracht kosten. Verzekeraars bieden voor 80% pensioenregelingen met harde garanties. Bovendien zijn de kosten per deelnemer lager dan bij pensioenfondsen, blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers. De uitslag is dat bij een pensioencontract met 1.000 tot 10.000 deelnemers de kosten bij verzekeraars 136 euro per deelnemer per jaar is. Bij fondsen bedragen die kosten 239 euro. Bij kleinere contracten zijn de kosten bij verzekeraars 337 euro per deelnemer per jaar en bij fondsen 602 euro. Bijna het dubbele. De verzekeraars doen het dus zo gek nog niet.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top