In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Passagiers in auto

01-02-2015

Voor de inzittenden van de auto zijn inmiddels de nodig verzekeringsproducten ontwikkeld. Toen duidelijk werd dat het verzekerde bedrag van de autoverzekering niet toereikend was, werd de ongevallen inzittendenverzekering geïntroduceerd. Voor de inzittenden maar zeker niet in de laatste plaats voor de bestuurder van de auto. De ene verzekering is de andere niet en vaak kan er sprake zijn van dubbele en aanvullende uitkeringen.

De WAM, die de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor de auto regelt, heeft een zogeheten toegestane WAM uitsluiting. Deze uitsluiting bepaalt dat schade aan de bestuurder van de auto niet vergoed hoeft te worden. Wel staan de verzekerde bedragen van de WA verzekering open voor de andere inzittenden maar vaak blijkt dit niet voldoende te zijn waardoor inzittenden met hun (letsel) schade blijven zitten. De oplossing hiervoor is gevonden in een aantal verzekeringsproducten:

De Ongevallen Inzittenden Verzekering
De ongevallen inzittendenverzekering voorziet in een eenmalige uitkering wanneer één van de inzittenden, waaronder de bestuurder, komt te overlijden of blijvend invalide raakt als gevolg van een ongeval. De schuldvraag is voor de uitkering niet van belang. De verzekeringnemer bepaalt de hoogte van de verzekerde bedragen (vaak standaard bedragen). Deze verzekerde bedragen zijn van toepassing bij overlijden of blijvende invaliditeit. De werkelijke schade is hierbij niet van belang. Men keert dat uit wat van te voren is afgesproken (sommenverzekering).

De Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI)
Deze verzekeringsvorm is nog niet zo heel erg oud en wordt vaak in plaats van de ongevallen verzekering voor inzittenden gesloten. De uitgangspunten van deze verzekering zijn volledig anders. De schade inzittendenverzekering stelt een inzittende (waaronder de bestuurder) schadeloos wanneer deze schade oploopt bij een ongeval. Hierbij wordt zowel voorzien in vergoeding van de materiële schade als in de letselschade of in een schadeloosstelling van de nabestaanden bij overlijden. Meestal is er sprake van een gemaximeerde vergoeding van 1 miljoen euro. Deze verzekering kan in plaats of naast de ongevallen inzittenden verzekering worden gesloten. De schadeverzekering voor inzittenden gaat uit van de daadwerkelijk geleden schade (schadeverzekering).

De Schadeverzekering voor Inzittenden Plus (SVI Plus)
Deze verzekering gaat verder dan de reguliere schadeverzekering voor inzittenden. De dekking is uitgebreid zodat nu ook verkeersdeelname als voetganger, fietser of in het openbaar vervoer verzekerd zijn.

Gezinsongevallenverzekering
Deze verzekering keert een vast bedrag uit (vaak pakketkeuze) voor u en uw gezinsleden indien er sprake is van overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.  Dit kan plaatsvinden in relatie tot u motorrijtuig maar ook daarbuiten. Inzittenden (niet zijnde uw gezinsleden) hebben geen recht op aanspraak en daarom is deze verzekering niet geschikt als  inzittenden verzekering. In uw eigen gezinssituatie kan er sprake zijn van een dubbel uitkering.

Zoals u ziet zijn er verschillende verzekeringsvormen met diverse uitkeringsgronden bij overlijden, blijvende invaliditeit of materiële beschadiging. De meeste mensen lijken te kiezen voor een Schadeverzekering voor Inzittenden Plus.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top