Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Pas op voor inbrekers

05-12-2019

De gezellige feestmaand is begonnen. Met Sinterklaas en kerst is het ook een drukke maand en misschien bent u vaker van huis dan anders. Vergeet dan niet om maatregelen te treffen en inbraak te voorkomen. “De gemiddelde materiële schade van een inbraak bedraagt maar liefst 2.650 euro”, aldus Coen Staal. Staal is voorzitter van de Stichting Nationale Inbraak Preventie Weken (NIPW), bekend van de slogan Maak het inbrekers niet te makkelijk. De stichting waarschuwt voor de ‘donkere maand’december, waarin traditiegetrouw altijd meer dan anders wordt ingebroken. “Een inbreker ziet meteen waar zijn kansen liggen, is binnen dertig seconden binnen en heeft slechts vijf minuten nodig om een huis leeg te halen”, meent Staal.

Impact

Uit onderzoek, dat in opdracht van de NIPW is uitgevoerd, blijkt dat het gevoel van veiligheid in de eigen woning daalt van een 7,8 naar een 6 na een inbraak. Daarnaast geeft veertig procent van de mensen die te maken hebben gehad met een inbraak aan dat zij veel eerder betere beveiligingsmaatregelen hadden genomen als ze hadden geweten hoe groot de impact zou zijn.

In het onderzoek wordt niet alleen aangegeven waar er wordt ingebroken (voornamelijk via voor- en achterdeur), maar ook hoe. In het merendeel van de gevallen wordt een voor- of achterdeur opengebroken met een koevoet of grote schroevendraaier.

Aantal claims

De jaarlijkse Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars toont aan dat het aantal inbraakclaims in december inderdaad veruit het hoogste is. Met een gemiddelde van 7.320 claims in de afgelopen vijf jaar steekt dat aantal schril af tegen de ‘veiligste’maand juni waarin gemiddeld 4.889 claims bij verzekeraars binnenkomen.

(bron Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top