Ontzorgen is ons vak

voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Partnertoeslag AOW gehandhaafd tot 2015

31-03-2010

In het najaar 2009 heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid plannen gelanceerd om de afschaffing van de partnertoeslag te vervroegen van 2015 naar 2011. Op grond van die plannen konden vanaf 2011 alleen degenen die op 65-jarige leeftijd een partner hebben die 55 jaar of ouder is, nog een beroep doen op de partnertoeslag. Deze maatregel stuitte zowel in de Tweede Kamer als in het land op veel verzet vanwege de korte termijn waarop deze van kracht zou moeten worden. Mede op verzoek van de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris gekeken naar de mogelijkheden om de scherpe kantjes van deze maatregel af te halen. Wanneer dat zou worden doorgevoerd zou er weinig over blijven van het beoogde effect, bezuinigingen.Vandaar dat dit effect is afgewogen tegen de ingrijpende gevolgen die het in individuele gevallen kan hebben.

Daarom is besloten de vervroegde afschaffing niet door te laten gaan. Het financiƫle gat dat hierdoor ontstaat, wordt deels gedicht door de al aangekondigde algemene korting op de AOW-partnertoeslag te verhogen van 6 naar 8 procent. Deze korting op de AOW-partnertoeslag geldt echter weer niet voor mensen met een huishoudinkomen van minder dan 20.000 euro.

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top