Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

Partneralimentatie naar 5 jaar

01-06-2019

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een beperking van de maximale duur voor partneralimentatie. Momenteel kan iemand nog twaalf jaar lang een bijdrage krijgen in het levensonderhoud van de ex-partner. Vanaf 2020 houdt de partneralimentatie de helft van de huwelijksperiode aan, met een maximum van vijf jaar. Uitzonderingen zijn er nog wel, vijftigplussers en mensen met kinderen onder de twaalf jaar kunnen wel langer partneralimentatie krijgen.

Partneralimentatie drastisch ingekort: maximaal vijf jaar over

Als het huwelijk langer dan vijftien jaar geduurd heeft en de alimentatiegerechtigde bereikt binnen tien jaar de AOW-gerechtigde leeftijd, dan wordt de termijn tien jaar. Tot 2027 geldt maximale duur van tien jaar voor alle vijftigplussers. Daarna wordt alleen de periode tot de AOW-leeftijd leidend. In huwelijken met kinderen onder de twaalf, is de maximale termijn nog wel twaalf jaar. De partneralimentatie stopt als het jongste kind uit het huwelijk twaalf jaar oud wordt. De invoering van de nieuwe wet heeft geen gevolgen voor bestaande alimentatieafspraken.

Levensonderhoud

Uit het meest recente alimentatie-onderzoek van het CBS blijkt overigens dat partneralimentatie niet veel voorkomt. In slechts 17 procent van alle scheidingen wordt het toegekend. In de overige gevallen kunnen beide partners ook na ontbinding van het huwelijk in hun levensonderhoud blijven voorzien, of is het inkomen van de meestverdienende partner onvoldoende om ook aan de ex-partner af te dragen.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top