Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Overstromingsrisico verzekerbaar?

01-09-2008

In zulk soort gevallen wilt u aanspraak maken op uw verzekering.Om u tegen waterschade te verzekeren, zult u opstal- en/of inboedelverzekering moeten afsluiten; samen worden ze vaak onder de noemer woonhuisverzekering aangeboden. Met een woonhuisverzekering verzekert u uzelf tegen schade aan uw huis, die bijvoorbeeld is ontstaan door brand, een blikseminslag, ontploffing of waterschade.Als het om waterschade gaat, dekken de meeste woonhuisverzekeringen de volgende zaken:

  • waterschade door neerslag dat via het dak je huis is binnengedrongen (mits geen sprake is van achterstallig onderhoud)
  • waterschade door water of stoom dat uit leidingen stroomt
  • uitgebreide verzekeringen bieden vaak nog een extra dekking tegen schade door neerslag

Woonhuisverzekeringen dekken niet álle waterschade. De volgende zaken zijn vaak niet gedekt:

  • overstromingen;
  • schade als gevolg van rivieren die buiten hun oevers treden;
  • dijkdoorbraken;
  • grondwater.

De schade die in 1953 na de watersnoodramp was ontstaan was zo groot dat verzekeraars dit niet langer overstroming is niet verzekerdals een verzekerbaar risico zagen. Veel Nederlanders weten niet dat dit risico niet verzekerd is. Als mensen een huis kopen in een gebied met een hoger risico op overstroming, moeten ze er op zijn minst voor gewaarschuwd worden dat ze zelf opdraaien voor de schade. Nederlanders willen graag een verzekering tegen overstromingen. Bovendien zouden ze dan meer doen om schade te voorkomen, blijkt volgens Het Verbond van Verzekeraars uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Verzekeraars roepen al jaren dat ze een dergelijke verzekering niet alleen kunnen bieden.

Volgens het verbond zijn verzekeraars en overheid in overleg over een verzekering tegen een overstroming die zij gezamenlijk aanbieden zodat de verantwoordelijkheden en dus de kosten worden gedeeld.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top