Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Overschatting oudedagsvoorziening

29-01-2010

terwijl dat in werkelijkheid vaak lager is. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In haar rapport ‘Geef Nederlanders pensioeninzicht’  geeft de AFM aan dat consumenten nu al veel gegevens krijgen over hun pensioen, maar dat ze in de praktijk Teleurstelling over oudedagsvoorzieningvaak onvoldoende begrijpen wat dit voor hen persoonlijk betekent. Bijna de helft van de Nederlanders vindt de eigen pensioenkennis onvoldoende. Ook weten mensen niet goed welke factoren van invloed zijn op hun oudedagsvoorziening.

Teleurstelling
Het gevolg van dat ‘onbegrip’ is dat een derde van de mensen die recent met pensioen zijn gegaan teleurgesteld is in het bedrag dat hij na zijn pensionering van de overheid en pensioenuitvoerder(s) krijgt. De AFM vindt daarom dat het pensioeninzicht moet verbeteren. De toezichthouder geeft aan dat de pensioensector daarvoor al belangrijke initiatieven heeft genomen, zoals het Uniform Pensioenoverzicht en de oprichting van de Stichting Pensioenkijker.nl. Bovendien wordt volgend jaar het pensioenregister in gebruik genomen.

Belangrijke stappen, maar van cruciaal belang is wel dat consumenten daadwerkelijk gebruikmaken van de beschikbare informatie. Hoewel de AFM vindt dat consumenten zelf verantwoordelijk blijven voor hun financiële toekomst, wil de toezichthouder daarom samen met de pensioensector werken aan oplossingen om de pensioenkennis verder te vergroten en consumenten te bewegen tot actieve bemoeienis met het eigen pensioen.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top