Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Overlijden in buitenland

05-09-2016

Wanneer u in het buitenland bent en u krijgt te maken met een overlijden dan kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeraar, uw adviseur of de SOS alarmcentrale. De specialisten die de alarmcentrale in dienst heeft regelen alles voor het vervoer naar Nederland. De tijd tussen het overlijden en het moment waarop de overledene in Nederland is kan variëren van slechts enkele dagen tot soms enkele weken.Heeft u geen reisverzekering afgesloten, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met een uitvaartverzekeraar.

Wanneer iemand overleden is op een afstand van meer dan 1.500 kilometer wordt doorgaans gekozen voor vervoer per vliegtuig.  Indien de afstand korter is, blijkt vaak dat het vervoer met auto sneller is.

Begraven of cremeren in het buitenland, is dat mogelijk?
Ja, dat is tegenwoordig geen probleem. Steeds meer mensen die niet in Nederland geboren zijn, willen begraven worden in hun land van herkomst. Een uitvaart in het buitenland brengt wel extra kosten met zich mee, zoals reiskosten. Wilt u alle kosten goed verzekeren, kijk dan eens naar onze Multiculturele Uitvaart Geld-verzekering.

Mag je bij de overledene blijven in het buitenland?
Heel vaak willen nabestaanden graag bij de overledene in de buurt blijven. In de praktijk is het zo dat zij tussen het moment van overlijden en het vrijgeven van het lichaam nauwelijks nog bij hun dierbare mogen komen. Vaak wordt dan geadviseerd om zelf alvast terug te keren naar Nederland. De belangrijke papieren moet u achter laten bij de overledene. De bijzondere bezittingen (sieraden) moet u direct mee naar huis nemen. 

Komt u er niet uit? Neem dan altijd contact op met uw verzekeraar of de SOS alarmcentrale.

Wilt u meer weten over een uitvaartverzekering? Neem dan een kijkje op onze site of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top