Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Overgangstermijn invoering provisieverbod

30-09-2011

"Na 2021 stoppen verzekeraars met het uitbetalen van de doorlopende provisie". Het Verbond zegt wel "open te staan voor een iets langere termijn als dat helpt om een betere transitie mogelijk te maken".


Eerbiedigende werking tot en met het einde van de looptijd van een contract heeft niet de voorkeur, zo zei directeur Leo de Boer tijdens een IIR-congres over distributiekanalen. "Nog dertig jaar dubbele administraties en geen optimale rolontvlechting lijken ons niet goed en ook politiek niet haalbaar." De knop in één keer om, is geen goede optie, aldus De Boer. "Simpelweg omdat de markt dat niet aan kan."

In de toespraak haalt De Boer diverse onderwerpen aan, zoals verzekeringstechnische winstcommissies ("zouden voor het overgangsjaar 2012 behouden moeten blijven"), portefeuillerecht, premie-incasso, de kennis- en ervaringstoets voor klanten die een complex product bij een direct writer moeten afleggen ("een voorbeeld van doorschietende regelgeving") en een grootschalige campagne ("om consumenten in de transitie te begeleiden").

De distributiekosten van directe aanbieders gaan de verzekeraars niet melden aan klanten: "onuitvoerbaar"; het plan is wel de advieskosten van de direct writer te 'disclosen'. Een 'level playing field' zou het intermediair moeten ambiëren door kanalen juist te onderscheiden in plaats van te vermengen, vindt De Boer. "Dit vraagt zelfvertrouwen van het intermediair dat men iets unieks te bieden heeft en dat een gepaste prijs mag hebben."

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top