Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Overdrachtsbelasting

01-09-2019

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om de overdrachtsbelasting voor starters te schrappen. RTL Nieuws meldt op basis van bronnen rond de regering dat er gekeken wordt naar fiscale mogelijkheden om koopwoningen binnen het bereik van jongeren te houden. Aan de andere kant zouden vastgoedbeleggers een veel hogere overdrachtsbelasting moeten gaan betalen. Hoe hoog precies, wordt niet genoemd.

Sinds 2018 kunnen woningkopers nog maximaal 100 procent van de woningwaarde financieren. De overdrachtsbelasting van 2 procent, inmiddels ruim 6.000 euro voor een gemiddelde woning, vormt voor veel beginnende kopers dus een fors obstakel. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren benadrukte vorige week nog dat ze starters geholpen heeft met het verlagen van de NHG-premie met 0,1 procentpunt.

Aflossingsvrij

Een andere mogelijkheid waar volgens RTL over gesproken wordt, is het deels aflossingsvrij maken van startershypotheken. Als de leennormen ook worden aangepast, zou dat starters een betere uitgangspositie geven als zij hun eerste huis willen kopen. Het kabinet heeft wel als voorwaarde gesteld dat de wijzigingen voor de Belastingdienst goed uitvoerbaar moeten zijn, vanwege de druk die er al op de dienst ligt.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top